Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-03@10:46:14 GMT

رمزگشایی از ترور «احمد شاه مسعود»

تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۵۳۶۴۴۶

رمزگشایی از ترور «احمد شاه مسعود»

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، هجدهم سنبله/ شهریور، سالروز ترور مشکوک احمد شاه مسعود، مشهور ترین فرمانده مقاومت ضد روسی و ضد طالبان است.

احمد شاه مسعود تنها دو روز قبل از حادثه تروریستی یازدهم سپتامبر آمریکا، توسط دو خبرنگار اروپایی عرب تبار، در قلب پایگاه نظامی خود در شمال شرق افغانستان و در میان جمع زیادی از محافظان و نیروهای نظامی خود کشته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون و 17 سال پس از این ترور، هنوز زوایای مرموز این حادثه مبهم مانده و به نظر می رسد که هماهنگی های صورت گرفته برای کشتن مسعود، از حد و حدود یک ترور عادی، بسیار بیشتر بوده است.

در آن روزها، تصور می شد که القاعده، با پشتیبانی سازمان جاسوسی پاکستان (آی  اس آی) طرح ترور مسعود را ریخته و اجرایی کرده است. اما این در حالی بود که با توجه به تجربیات مسعود و تیم محافظتی وی و شناخت کافی آن ها از روش های القاعده و پاکستان، امکان ضربه خوردن مسعود از این دو جریان، در حد صفر بود. از سوی دیگر، عوامل ترور مسعود، سه شبانه روز با تمام تجهیزات تروریستی خود در پایگاه نظامی وی حضور داشتند و کسی تا پس از وقوع ترور، به آن ها شکی نبرده بود.

اینک دو سوال اصلی مطرح است. اول این که چه کسانی، طراحی عملیات ترور مسعود را به عهده داشتند؟ و دوم این که ترور مسعود برای آن ها چه منفعتی داشت؟

آنچه که بعد از ترور مسعود در افغانستان و منطقه روی داد، می تواند از چرایی ترور او رمزگشایی کند. مسعود، شش ماه پیش از کشته شدن، در تنها سفر خارجی خود به پاریس رفت. او در آنجا به پیشنهاد کشورهای اروپایی مبنی بر تشکیل یک حکومت جدید (تحت حمایت نظامی غرب) پاسخ منفی داد و اعلام کرد که حتی اگر به اندازه کلاه سرش در افغانستان برای او جا باقی بماند، دست از مبارزه نخواهد کشید و به نیروهای خارجی، اجازه حضور در افغانستان را نخواهد داد.

به نظر می رسد که طرح حمله نظامی به افغانستان، از مدت ها پیش توسط اروپایی ها و آمریکایی ها آماده شده بود و پاسخ قاطع مسعود به آن ها، نشان داد تا مسعود زنده است، امکان حضور مستقیم نیروهای خارجی در افغانستان وجود ندارد.

تروریست ها با معرفی کتبی و تضمین عبدالرب رسول سیاف از فرماندهی مهم جهادی و از شخصیت های بسیار نزدیک به عربستان سعودی وارد پایگاه مسعود شده بودند و گذرنامه ها و احتمالا معرفی نامه های اروپایی آن ها نشان می داد که منابع اروپایی نیز این افراد را تایید کرده اند.

هم اکنون، گمانه های زیادی از همدستی یاران نزدیک مسعود با عوامل ترور نیز بر سر زبان هاست.این یاران نزدیک مسعود، بدون شک، با القاعده و آی اس آی هیچ ارتباطی نداشتند، اما با آمریکا و غرب، روابط حسنه ای داشتند و پس از سقوط طالبان، در بدنه حکومت نیز مهم ترین شرکای کشور های غربی به حساب می آمدند.

تنها دو روز پس از ترور مسعود، حوادث یازدهم سپتامبر روی داد و پس از آن، لشکر کشی ناتو و آمریکا به افغانستان آغاز شد. به نظر می رسد که مسعود، اولین قربانی یک توطئه بزرگ بین المللی بود. طرحی که بر اساس آن، با عنوان مبارزه با تروریسم، قرار بود زمینه های تثبیت حضور آمریکا و ناتو در منطقه فراهم شود و ترور مسعود، رمز آغاز عملیاتی بود که با حوادث یازدهم سپتامبر پیوند خورد.

چه بسا که اگر طرح ترور مسعود ناکام می ماند، برج های دوقلوی تجارت جهانی آمریکا نیز تاکنون در جای خود استوار  بود.

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: احمد شاه مسعود افغانستان ترور احمد شاه مسعود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۳۶۴۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا: برای حفظ منافع ملی با طالبان تعامل می‌کنیم

معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در یک نشست خبری گفت برای حفظ منافع ملی ایالات متحده، تعامل با حکومت طالبان ضروری است. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «ودانت پاتل» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به خبرنگاران گفت برای حمایت از «مردم افغانستان و منافع ملی ایالات متحده»، تعامل با حکومت طالبان ضروری است.

وی افزود تعامل این کشور با حکومت طالبان زمینه مبارزه با تروریسم را فراهم می‌کند و مسائل حقوق بشری در افغانستان نیز در دستور کار واشنگتن است.

پیش از این نیز «کارن دکر» کاردار سفارت آمریکا برای افغانستان در گفتگو با «د نیو هیومنیترین» گفته بود واشنگتن در شرایطی قرار دارد که باید از طرفی سیاست عدم به رسمیت‌شناختن طالبان را دنبال کند و از جانب دیگر در پی تعامل عملی با کابل باشد.

شورای امنیت قطعنامه سازوکار تعامل با طالبان را تصویب کردسازمان ملل: حضور زنان در دولت افغانستان شرط تعامل با طالبان استروزنامه آمریکایی: «بایدن» در برابر درخواست‌ها برای تعامل با طالبان مقاومت می‌کند

جامعه اطلاعاتی آمریکا نیز پیش‌تر در ارزیابی سالانه خود از تهدیدات علیه این کشور اعلام کرده بود  قدرت و تعامل بین‌المللی حکومت طالبان افزایش یافته است.

«ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز گفته بود کشورهای جهان براساس منافعی که دارند با طالبان در تعامل هستند.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • سرکوب دانشجویان آمریکایی توسط پلیس نقاب دروغین حقوق بشر را از چهره ایالات متحده انداخت
  • آمادگی دانشگاه کاشان برای پذیرش دانشجویان تعلیق شده آمریکا و اروپا
  • دو دهه «جنگ با ترور» بوش ارتش آمریکا را تضعیف کرده است
  • حکم دادگاه لاهه برای دستگیری نتانیاهو جدی است
  • آمریکا: برای حفظ منافع ملی با طالبان تعامل می‌کنیم
  • رمزگشایی از مرگ نیکا!
  • حضور ویرانگرِ آمریکا در افغانستان + فیلم
  • هشدار احمد مسعود درباره احتمال حمله تروریستی از خاک افغانستان به آمریکا و اروپا
  • حمایت نمایندگان از دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی حامی غزه
  • تجمع دانشگاهیان دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار در حمایت از خیرش اساتید و دانشجویان آمریکایی و اروپایی